level 1 en level 2

Lift Qi Up Pour Qi Down

De level 1 lessen Qigong zijn altijd opgebouwd rond de Lift Qi Up Pour Qi Down (of Lift Chi Up Pour Chi Down) oefening. Dit is de basisoefening van de Zhineng Qigongmethode. We doorlopen 5 sets eenvoudige oefeningen die we zo nauwkeurig mogelijk proberen te doen. De oefeningen zijn voor iedereen geschikt.

Body & Mind

Voor de gevorderden zijn er level 2 lessen. Deze zijn bestaan voor een groot gedeelte uit de beoefening van de Body & Mind-methode. Dit is een oefening die bestaat uit 10 delen waarbij de concentratie en de werking een stuk hoger ligt. De oefeningen zijn dan ook wat uitdagender.

Ontspanning, concentratie en loslaten

Verder doen we verschillende oefeningen die gericht zijn op ontspanning, versterking, ondersteuning van een geneesproces, opheffen van (spier)blokkades, aansterken van de weerstand of steviger in het leven staan.

We beginnen elke les met een korte ontspanningsoefening en het opbouwen van een concentratie. Door de te werken in een groep bereiken we een diepere concentratie. Je zult merken dat je in de groep de oefeningen dieper beleeft. Hoe vaker je de oefening doet en hoe beter de concentratie is, hoe meer je geniet van de oefening. Ontspanning, opbouwen van eigen kracht, loslaten en genieten zijn de belangrijkste doelen van Zhineng Qigong.

Na elke les heb je je lichamelijke en geestelijke conditie verzorgd. Je bent mindfull aan het werk geweest met jezelf en je lichaam. Je bent helder en ontspannen.

Hartelijke groet en Hao-La 郝拉,

Ruud Kuipers

Er zijn wekelijks lessen in kleine groepjes in zowel level 1 als level 2.

Serie van 10 lessen voor 110 euro. Lestijden in overleg.
Momenteel zijn er lessen op vrijdag om 8.30u en zaterdag  om 9.30u.
Het is ook mogelijk om een introductieles te volgen voor € 11.00.


Er bestaat ook de mogelijkheid om privéles te nemen voor wie zich intensief wil bezighouden met Qigong.

Kosten: 40 euro per les.


De lessen worden gegeven door Ruud Kuipers op de praktijk van Appel Acupunctuur

Nicolaes Maesstraat 2
222B 1504LB Zaandam